Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Νέο πρόγραμμα επιδότησης έως και 3.000 ευρώ για εγκατάσταση φυσικού αερίου

22/05/2019 0 Comment(s)

Κλιμακωτό πρόγραμμα επιδότησης με όφελος έως και 3.000 ευρώ για μια πολυκατοικία και 750 ευρώ για διαμέρισμα παρέχει η ΕΔΑ Αττικής για εγκατάσταση θέρμανσης φυσικού αερίου.

Το νέο πρόγραμμα, που υλοποιείται ήδη από τις Απριλίου επιδοτεί απευθείας στον καταναλωτή μέρος του συνολικού κόστους μετατροπής της υπάρχουσας εσωτερικής εγκατάστασης θέρμανσης σε αντίστοιχη φυσικού αερίου.

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές (κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση) που υπογράφουν σύμβαση σύνδεσης από τις 3 Απριλίου 2017 και μετά και ισχύει μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού, που ανέρχεται στα 4,7 εκατ. ευρώ.

Η επιδότηση ισχύει για όλες τις κατοικίες που είναι «ενεργές», δηλαδή κατοικούνται, και χρησιμοποιούν συστήματα θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας.

Το πρόγραμμα επιδότησης απευθύνεται ακόμα σε διαμερίσματα πολυκατοικιών που θα επιλέξουν αυτόνομη σύνδεση με χρήση ανυψωτικής στήλης (riser) και τοποθέτηση του μετρητή στο μπαλκόνι, μειώνοντας περαιτέρω το συνολικό κόστος για τη σύνδεσή τους.

Το ύψος επιδότησης είναι κλιμακωτό και διαφοροποιείται ανάλογα με την κατηγορία σύνδεσης (κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση) και την ισχύ του λέβητα και διαμορφώνεται ως εξής:

Για κεντρική θέρμανση ή μονοκατοικία με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα μεγαλύτερη από 200.000 kcal/h, επιδότηση 3.000 ευρώ
Για κεντρική θέρμανση ή μονοκατοικία με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα από 170.001 έως 200.000 kcal/h, επιδότηση 2.225 ευρώ
Για κεντρική θέρμανση ή μονοκατοικία με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα από 120.001 έως 200.000 kcal/h, επιδότηση 1.500 ευρώ
Για κεντρική θέρμανση ή μονοκατοικία με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα από 35.001 έως 120.000 kcal/h, επιδότηση 1.100 ευρώ
Για αυτόνομη θέρμανση μικρότερη ή ίση με 35.000 kcal/h, επιδότηση 750 ευρώ
Για αυτόνομη θέρμανση με ανυψωτική στήλη, επιδότηση 360 ευρώ.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα επιδότησης αρκεί να υποβάλλουν αρχικά μία υπεύθυνη δήλωση ένταξης στο πρόγραμμα. Για την απόδοση της επιδότησης θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας που καθορίζεται με βάση την ενεργοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης και την έκδοση της άδειας χρήσης φυσικού αερίου από την ΕΔΑ Αττικής.